به گزارش خودرونامه، این اتفاق نهتنها از نبود هماهنگی در برنامهریزیهای وارداتی حکایت دارد، بلکه نشانهای از آشفتگی و سردرگمی در امر واردات خودرو است. فرآیندی که حالا با گذشت نزدیک به چهار ماه از سال، همچنان در هزارتوی بلاتکلیفی گرفتار مانده است.
آخرین دور عرضه خودروهای وارداتی به اسفندماه سال گذشته بازمیگردد، اما در سال جاری تا کنون خبری از طرح فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان نبوده است تا اینکه روز گذشته اطلاعیهای در این باره منتشر شد. جزئیات این اطلاعیه که برای ساعاتی روی وبسایت سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی قرار گرفت، نشان میداد که نخستین دور از فروش خودروهای وارداتی از صبح شنبه هفته آینده (۲۸ تیرماه) کلید میخورد و به مدت ۱۴روز و تا پایان روز جمعه (۱۰ مردادماه) ادامه خواهد داشت. طبق این اطلاعیه، متقاضیان میتوانستند از ۲۵ تیر ماه تا ساعت ۱۲ روز شنبه چهارم مرداد ماه، یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل را وکالتی کرده و مبلغ ۵۰۰میلیون تومان را در حساب خود مسدود کنند. البته حدود چهار ساعت بعد، این اطلاعیه از دسترس خارج شد بهطوریکه مسوولان صنعتی مجبور به ارائه توضیحاتی در مورد باز شدن سایت و بسته شدن آن شدند.
در این زمینه مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه خبر از تعویق آن داد و درباره علت باز شدن سامانه گفت: « هدف ما این است که خودروهایی را برای مشتریان عرضه کنیم که بهصورت کامل وارد کشور شده و در گمرکات موجود هستند؛ بر این اساس با توجه به اینکه همچنان اطلاعات کاملی از خودروهای وارداتی قابل عرضه در این طرح، واصل نشده فعلا اجرای این طرح به تعویق افتاده است.» تقدسی همچنین از متقاضیان درخواست کرد که فعلا برای حساب وکالتی خود اقدام نکنند.
در ادامه، مهدی ضیغمی- مدیر طرح خودروهای وارداتی وزارت صمت نیز به این قضیه واکنش نشان داد و به خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که «انتشار این اطلاعیه ناشی از خطای سیستمی بوده است.» آنگونه که ضیغمی خبر داد هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه خودروهای وارداتی اعلام نشده است.
انتشار یک اطلاعیه و سپس حذف آن تنها بعد از گذشت چند ساعت و در ادامه بالا گرفتن واکنشها از سوی مسوولان مربوطه، نشان میدهد که بخش واردات در یک وضعیت بهمریختگی قرار دارد. این در حالی است که تیرماه به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و با گذشت نزدیک به چهار ماه هنوز گام عملی برای اجرای سیاستهای وارداتی برداشته نشده است. روز دوشنبه هم در حالی یک فراخوان از سوی وزارتخانه منتشر شد که محتویات آن نشان میداد متقاضیان واردات خودرو تا پایان تیر ماه فرصت دارند تا مدارک خود را برای بررسی صلاحیت و رتبهبندی مدارک به وزارت صمت ارائه دهند.
این اتفاق، نشانهای از وقفه در روند واردات خودرو است و نشان میدهد وزارت صمت اکنون درحال شناسایی شرکتهای مجاز واردکننده است. این در حالی است که آییننامه واردات با هدف ورود ۹۰ هزار دستگاه خودرو در میانه خردادماه ابلاغ شد، اما تاکنون نهتنها فرآیند اجرایی واردات آغاز نشده، بلکه اجماع مشخصی تاکنون میان نهادهای تصمیمگیر در حوزه سیاستگذاری خودرو نیز شکل نگرفته است؛ موضوعی که به کاهش اطمینان نسبت به بازار خودرو دامن زده است.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست