به گزارش خبرنگار خودرونامه، اگر شورای نگهبان طرح موردنظر را تایید کند، آزادسازی واردات خودرو وارد مرحله تدوین آیین نامه خواهد شد و به تدریج ورود خودرو به کشور از سر گرفته می شود. از آن سو اما اگر شورای نگهبان این طرح را رد کند، آنگاه به مجلس شورای اسلامی عودت داده خواهد شد تا ایرادات آن برطرف شود. این امکان نیز وجود دارد که در صورت ادامه اختلاف مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بر سر آزادسازی واردات خودرو، مصوبه موردنظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود تا تصمیم نهایی در مورد آن گرفته شود.
هرچند مصطفی میرسلیم نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است طرح واردات خودرو پیش تر در مجمع تشخیص رد شده و این بار نیز نه شورای نگهبان آن را تایید می کند و نه مجمع، اما خیلی ها نیز معتقدند شانس تایید مصوبه موردنظر کم نیست. به اعتقاد آنها، طرحی که میرسلیم در مورد آن صحبت کرده، قدیمی و قبل از اعمال اصلاحات مجلس است و بنابراین امکان دارد شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام (در صورت ارجاع دوباره طرح به مجمع) آن را تایید کنند.
نگرانی نمایندگان مجلس و واردکنندگان این است که شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبه آزادسازی واردات را مغایر با اقتصاد مقاومتی و در حکم ترویج کالای لوکس قلمداد و آن را رد کنند. این در حالی است که گفته می شود مصوبه موردنظر سعی کرده با حفظ تمامی جوانب، راهی برای احیای کسب و کارها در حوزه واردات خودرو و همچنین تنظیم بازار خودرو و فشار بر تولیدکنندگان داخلی بابت افزایش کیفیت و بهبود خدمات، باز کند.
به گفته کارشناسان، اینکه طبق مصوبه مجلس قرار نیست از قبل واردات خودرو، ارزی از کشور خارج شود و همچنین شرط صادرات نیز لحاظ شده است، شاید به اندازه کافی برای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بابت تایید آن قانع کننده باشد. به هر حال واردات خودرو فعلا از سد نخست –مجلس شورای اسلامی- عبور کرده و باید منتظر ماند دید آیا از سد دوم نیز عبور خواهد کرد؟