• گروه مطلب:
  • کد مطلب:67514
  • زمان انتشار:شنبه 12 آبان 1403-13:3
رشد قیمت مونتاژی‌ها و ادامه ریزش بهای داخلی‌ها و وارداتی‌ها

بازار خودرو در چند هفته اخیر نشان داد با وجود افزایش نرخ ارز در بازار سرمایه روندی نزولی یا ثابت را درمورد برخی خودروها دنبال می‌کند. این اتفاق. بیشتر شامل حال خودروهای وارداتی در بازار آزاد می‌شود .جایی که هر روزه شاهد افت قیمت حداقل ۵۰ میلیون‌تومانی تعدادی از خودروهای وارداتی هستیم که به‌تازگی وارد بازار شدند.
تاثیر پذیری بازار خودرو از نرخ ارز هر روز کمتر می‌شود!

به گزارش خودرونامه، این خودروها که در بدو ورود با حباب قیمتی زیادی وارد بازار آزاد شدند، روند کاهشی را در پیش گرفتند تا قیمت خود را به‌تعادل برسانند.

در پنج سال گذشته، قیمت خودرو تابعی از نرخ ارز بود؛ به‌طوری ‌که هر زمان، نرخ دلار صعودی می‌شد به‌دنبال آن قیمت خودروها نیز در بازار افزایش می‌یافت. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد امسال در مقاطعی، از سرعت رشد قیمت خودرو در بازار آزاد با محرک ارز کاسته شده که دلیل آن ارتفاع بلند قیمت‌ها و رکود معاملات است.

قیمت خودرو در بازار آزاد نسبت به افت‌وخیز نرخ ارز کاملا بی‌تفاوت نیست؛ چه آن‌که هنوز هم نرخ ارز یکی از عوامل موثر بر قیمت خودرو در بازار آزاد است. بااین ‌حال طی ۷ ماه امسال، به‌تدریج از میزان انطباق منحنی قیمت خودرو با بهای ارز کاسته شده است.

نوسان قیمت در بازارهای خودرو و ارز در ۷ ماه امسال نشان می‌دهد نرخ وابستگی خودرو به ارز چه تغییری کرده است. قیمت آزاد دلار در ۱۵ فروردین امسال ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان بود، اما در ۳۱ فروردین به ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید که نشان از رشد حدودا ۲.۹ درصدی دارد.

در ۱۵ فروردین، قیمت دناپلاس اتومات توربو آپشنال یک‌میلیارد و ۱۴۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته پانوراما نیز ۸۲۰ میلیون‌تومان قیمت داشت. قیمت کوئیک دنده‌ای نیز به‌عنوان ارزان‌ترین خودرو داخلی ۴۰۰ میلیون‌تومان بود. قیمت این سه خودرو در انتهای فروردین به‌ترتیب به یک‌میلیارد و ۲۳۰ میلیون‌تومان، ۸۶۰ میلیون‌تومان و ۴۴۰ میلیون‌تومان رسید.

اما قیمت آزاد دلار در ابتدای اردیبهشت امسال ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود که در انتهای این ماه به ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسید که نشان از افت ۸ درصدی دارد. بر این اساس در ابتدای اردیبهشت، قیمت دناپلاس اتومات توربو یک‌میلیارد و ۲۳۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته نیز ۸۶۰ میلیون‌تومان قیمت داشت. کوئیک دنده‌ای نیز خودرویی ۴۴۰ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای اردیبهشت به‌ترتیب به یک‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون‌تومان، ۸۱۰ میلیون‌تومان و ۴۲۵ میلیون‌تومان رسید.

در ابتدای سومین ماه امسال، قیمت دلار ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود؛ اما در انتهای خرداد، افت ۵۰۰ تومانی را تجربه کرد. در ابتدای خرداد، قیمت دناپلاس اتومات توربو یک‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته نیز ۸۱۵ میلیون‌تومان قیمت داشت. کوئیک دنده‌ای خودرویی ۴۲۵ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای خرداد به ترتیب به یک‌میلیارد و ۲۰ میلیون‌تومان، ۸۱۰ میلیون‌تومان و ۴۱۰ میلیون‌تومان رسید. در تیرماه، قیمت دلار افت ۱.۹ درصدی را در انتهای ماه نسبت به ابتدای ماه تجربه کرد. در این بازه زمانی، دناپلاس اتومات توربو یک‌میلیارد و ۲۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته نیز ۸۱۰ میلیون‌تومان قیمت داشتند. کوئیک دنده‌ای نیز خودرویی ۴۲۰ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای تیر به‌ترتیب به ۹۹۰، ۷۸۵ و ۴۱۰ میلیون‌تومان رسید.

در مرداد اما قیمت دلار در انتهای ماه نسبت به ابتدای ماه رشد ۰.۵ درصدی را تجربه کرد. در ابتدای مرداد، دناپلاس اتومات توربو ۹۹۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته ۷۸۵ میلیون‌تومان قیمت داشتند. کوئیک دنده‌ای نیز خودرویی ۴۱۵ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای مرداد به‌ترتیب به ۹۴۰، ۷۶۰ و ۴۱۰ میلیون‌تومان رسید. در شهریورماه قیمت دلار نرخ رشد ۱.۶۴درصد را تجربه کرد و در انتهای ماه به ۵۹ هزار و ۲۳۰ تومان رسید. در ابتدای ماه تحت بررسی، قیمت دناپلاس اتومات توربو ۹۴۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته ۷۶۰ میلیون‌تومان قیمت داشت. کوئیک دنده‌ای نیز خودرویی ۴۱۰ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای شهریور به‌ترتیب به ۹۷۰، ۷۷۵ و ۴۱۵ میلیون‌تومان رسید.

درنهایت طی مهر ماه امسال، قیمت دلار از ۵۹ هزار و ۲۲۰ تومان ابتدای ماه به ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان در انتهای ماه رسید تا رشد حدودا ۹ درصدی را تجربه کند. در ابتدای ماه، قیمت دناپلاس اتومات توربو ۹۷۰ میلیون‌تومان بود و پژو ۲۰۷ ارتقایافته ۷۷۵ میلیون‌تومان قیمت داشت. کوئیک دنده‌ای نیز خودرویی ۴۱۵ میلیون‌تومانی بود. قیمت این سه خودرو در انتهای مهر به ترتیب به ۹۸۵، ۷۹۰ و ۴۲۰ میلیون‌تومان رسید که میانگین این ارقام، رشد قیمت ۱.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

افزایش قیمت ۳۰ میلیون‌تومانی فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۳)

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افت بهای یک تا ۱۰ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که دنا پلاس توربو ۶ دنده (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش ۹۳۰ میلیون‌تومان، رانا پلاس پانوراما (۸۵ گانه) (۱۴۰۲) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش ۶۷۲ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۷ پانوراما ارتقا یافته (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۸۰۵ میلیون‌تومان، پژو پارس TU۵ (دریچه‌برقی) (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۹۰۶ میلیون‌تومان، رانا پلاس (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۳ میلیون‌تومان کاهش ۶۴۲ میلیون‌تومان و سورن پلاس با مانیتور بدون رینگ (۱۴۰۳) با ۲ میلیون‌تومان کاهش ۷۲۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد رشد بهای ۵ تا ۳۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۳) با ۳۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۲۰ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۷ پرو پریمیوم (۱۴۰۳) با ۱۵ میلیون‌تومان افزایش به یک‌میلیارد و ۹۱۰ میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی T۸ (۱۴۰۳) با ۱۵ میلیون‌تومان افزایش به یک‌میلیارد و ۶۷۵ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۸ پرومکس هیبرید (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون‌تومان و هایما S۷ پلاس (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان افزایش به یک‌میلیارد و ۷۴۰ میلیون‌تومان رسید.

از طرفی در گروه خودروهای وارداتی همچنان شاهد افت بهای ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که هیوندای توسان (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون‌تومان، سراتو ۲۰۰۰ سی‌سی اتوماتیک GT لاین (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۴ ‌میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان، فیات ۵۰۰ (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ ‌میلیارد و ۶۵۰ میلیون‌تومان، سوزوکی سیاز (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۸۵۰ میلیون‌تومان و جی‌ای‌سی GS۳ Emzoom (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ ‌میلیارد و ۸۰۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

منبع: دنیای خودرو


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.