پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403-16:3 شمسی /5/2/2024 4:03:55 PM
  • گروه مطلب:
  • کد مطلب:62908
  • زمان انتشار:پنجشنبه 3 اسفند 1402-7:16

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد که پس از آرامش نسبی که این بازار در اواخر بهمن داشت، حالا بار دیگر روند افزایشی قیمت خودرو کلید خورده است.
ترمز افت قیمت خودرو کشیده شد

«دنیای اقتصاد» برای بررسی بازار خودرو قیمت ۱۸ محصول پرتقاضای داخلی و مونتاژی را در بازه زمانی ۳۰‌دی تا ۳۰بهمن زیر ذره‌بین قرار داده است. بر این اساس تغییرات قیمتی در بازه زمانی مذکور بسیار جزئی بود، به طوری که بهای خودروهای داخلی به طور میانگین ۵.۷میلیون تومان، معادل ۱.۲۵درصد، افزایش داشته و خودروهای مونتاژی مورد بررسی نیز در این بازه، افت قیمتی ۱۸میلیون تومانی، معادل ۰.۹درصد، را تجربه کرده‌اند.

روند رشد قیمت خودرو در بازار با خروج شورای رقابت از قیمت‌گذاری آغاز شد و با خبر مربوط به فروش ۱۲۰هزار دستگاه خودرو در حاشیه بازار و همچنین ناآرامی‌ها در منطقه اوج گرفت. اما از میانه بهمن‌ماه که به قله قیمتی خود رسیده بود روند کاهشی را شروع کرد.
شاید بتوان مهم‌ترین علت افت قیمت در نیمه دوم یازدهمین ماه از سال را ثبات نرخ ارز در نظر گرفت. در واقع پس از ناآرامی‌ها در منطقه، نرخ ارز در بازار آزاد روند صعودی به خود گرفت به‌طوری که بهای دلار به بیش از ۵۸هزار تومان رسید. بازار خودرو نیز در تبعیت همیشگی خود از نرخ ارز، تحت تاثیر این موضوع روی مدار رشد قیمت قرار گرفت. اما در نیمه دوم ماه گذشته، بازار ارز آرامش نسبی به خود دید و می‌توان گفت تقریبا روی ۵۵هزار تومان ثابت ماند.

بنابراین بازار خودرو نیز که تاثیر زیادی از ارز می‌گیرد به تبع آن رو به کاهش قیمت رفت. با این وجود این روند چندان ادامه‌دار نبود و طی روزهای اخیر شاهد رشد دوباره قیمت خودرو در بازار بودیم، به طوری که برای مثال پژو ۲۰۶ تیپ ۲ دوباره به قله قیمتی که ۱۴بهمن‌ماه ثبت کرده بود بازگشته است.

چندین عامل را می‌توان در رشد بهای خودرو طی روزهای اخیر موثر دانست که باز هم مهم‌ترین آنها تغییرات نرخ ارز است. گرچه برای تقریبا دو هفته بهای دلار در بازار آزاد روی ۵۵هزار تومان ثابت مانده بود، اما طی روزهای اخیر همراه با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، تقاضا برای خرید ارز و به تبع آن قیمت دلار افزایشی بوده است؛ به طوری که روز گذشته بهای هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۵۶هزار و ۹۸۰تومان رسید. اما نزدیکی به پایان سال علاوه بر تاثیر روی قیمت ارز به طور مستقیم بازار خودرو را نیز تحت‌تاثیر خود قرار داده است. عموما در روزهای آخر سال معاملات خودرویی اوج می‌گیرد و همین موضوع می‌تواند موجب رشد قیمت خودرو شود.
علاوه بر آن انتظارات تورمی برای سال آینده نیز در این موضوع تاثیرگذار بوده است. در واقع این انتظار در بازار وجود دارد که سال آینده با رشد قیمت‌ها آغاز شود و متقاضیان خرید خودرو سعی می‌کنند تا پیش از پایان سال، خرید خود را انجام دهند.

در بین ۸ خودروی داخلی مورد بررسی ۶ محصول با رشد قیمت جزئی و ۲ محصول با افت قیمت جزئی مواجه بوده‌اند. بیشترین رشد قیمت مربوط به پژو ۲۰۶ تیپ ۲ است. این محصول که در انتهای دی‌ماه ۵۴۰میلیون تومان خرید و فروش می‌شد در روز پایانی بهمن ۵۷۰میلیون تومان قیمت داشت که رشد قیمتی ۳۰میلیون تومانی و ۵.۵درصدی را ثبت کند. اما پس از آن دوباره روند رشد قیمتی را ادامه داد و روز گذشته ۵۷۵میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شد. دناپلاس دنده‌ای از محصولات داخلی بود که بهای آن در بهمن‌ماه با افت همراه شد.

این خودرو در روز پایانی دهمین ماه از سال ۷۶۰میلیون تومان قیمت داشت اما ۳۰بهمن بهای آن به ۷۴۵میلیون تومان رسید. بنابراین این محصول ایران‌خودرو در ماه میانی زمستان با ۱۵میلیون تومان، معادل ۲درصد، افت قیمت مواجه بوده است. محصولات خودروسازان خصوصی اما در بیشتر موارد افت قیمت را ثبت کرده‌اند، به طوری که از بین ۱۰ خودروی مورد بررسی ۸ محصول کاهش قیمت داشتند و دو خودرو رشد قیمت را ثبت کردند.

بیشترین افت قیمت مربوط به جک S۵ است که از ابتدای بهمن تا انتهای آن نوسان قیمت ۷۰میلیون تومانی داشته و از یک‌میلیارد و ۶۵۰میلیون تومان به یک‌میلیارد و ۵۸۰میلیون تومان رسید تا افت ۴.۲درصدی داشته باشد.
منبع: دنیای اقتصاد


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین