جمعه 14 ارديبهشت 1403-12:55 شمسی /5/3/2024 12:55:01 PM
  • گروه مطلب:
  • کد مطلب:26835
  • زمان انتشار:جمعه 8 بهمن 1400-15:21
رییس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی تشریح کرد:

رییس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی نحوه محاسبه مالیات خودرو را تشریح کرد.
نحوه محاسبه دقیق مالیات خودرو

به گزارش خودرونامه، علی رستم‌پور رئیس دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در در پاسخ به سوالی در مورد شیوه محاسبه مالیات بر انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین گرانقیمت گفت: براساس تغییراتی که در قانون بودجه سال 1400 رخ داد لفظ خودرو لوکس تغییر پیدا کرد. بر این اساس در صورتی که مجموع ارزش خودروهای تحت تملک یک فرد و افراد تحت تکفل او به بیش از یک میلیارد تومان برسد، مشمول مالیات خواهد شد.

وی افزود: براساس نرخ‌های در نظر گرفته شده در قانون بودجه سال 1400، خودروها تا یک میلیارد تومان از پرداخت مالیات معاف هستند، در نتیجه از یک تا 1.5 میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان، یک درصد، از 1.5 تا سه میلیارد تومان نسبت به مازاد 1.5 میلیارد دو درصد، از سه تا 4.5 میلیارد تومان نسبت به مازاد سه میلیارد تومان سه درصد و نسبت به مازاد 4.5 میلیارد تومان چهار درصد مشمول مالیات خواهند شد. رییس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه اگر امروز سازمان امور مالیاتی یک خودرو را 2.5 میلیارد تومان قیمت‌گذاری کند، یک میلیارد آن کنار گذاشته می‌شود، گفت: 500 میلیارد اول آن با نرخ یک درصد(پنج میلیون تومان) و مالیات یک میلیارد دیگر با نرخ دو درصد(20 میلیون تومان) محاسبه می‌شود.

وی در ادامه گفت: در نتیجه مالیات مالک این خودرو در مجموع به 25 میلیون تومان در سال می‌رسد. این نرخ‌ها پلکانی است و براساس جدول تعیین مالیات نرخ نهایی چهار درصد است که به خودروهای بالای 4.5 میلیارد تومان ارزش تعلق می‌گیرد. وی در پاسخ به سوالی در خصوص مبنای ارزش‌گذاری خودروها گفت: ارزشگذاری خودروها براساس جدول موضوع ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1387 و ماده 28 قانون ارزش افزوده مصوب سال 1400 صورت می‌گیرد. این جدول مبنای محاسبه مالیات نقل و انتقال، مالیات و عوارض شماره‌گذاری و عوارض سالانه خودرو قرار دارد که به شهرداری‌ها پرداخت می‌شود. این جدول خود به دو بخش خودروهای وارداتی و خودروهای داخلی تقسیم می‌شود.

رییس مرکز دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: این جدول مبنای اولیه‌ای برای تعیین ارزش روز خودرو بوده است. در جدول موضوع بند 42 قانون ارزش افزوده ما برای خودروهای داخلی قیمت کارخانه را در نظر می‌گیریم. این ارزش با قیمت‌ها در بازار آزاد اختلاف دارد. در مورد خودروهای وارداتی نیز باید گفت که براساس قانون مبنا ارز ترجیحی است.

وی افزود: در گمرکات کشور مبنای ارزش‌گذاری برای کالاهای وارداتی ارز 4200 تومانی بوده و برای وصول حقوق ورودی، عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزده همین نرخ مبنا قرار گرفته است. مبنای محاسبه قیمت خودروهای خارجی در جدول موضوع ماده 42 قانون ارزش افزوده نیز همان نرخ محاسبه عوارض گمرکی است.

این مقام مسئول سازمان امور مالیاتی گفت: وقتی با ارز 4200 تومانی ارزش خودرویی را محاسبه می‌کنیم قیمت یک خودرو وارداتی با ارزش 30 هزار دلار و با در نظر گرفتن هزینه‌های جانبی به حدود 300 میلیون تومان می‌رسد اما در حال حاضر یک خودرو وارداتی با چنین ارزش دلاری بیش از یک میلیارد تومان قیمت دارد.

در نتیجه جدول مورد اشاره مبنای قیمت‌گذاری قرار گرفته است اما براساس قانون ما باید مالیات خودروهای گرانقیمت را براساس قیمت روز آنها محاسبه کنیم. برای آنکه ما به قیمت روز خودرو برسیم ضرایبی را متناسب وارداتی یا تولید داخل بودن خودروها در نظر گرفتیم.

وی گفت: با در نظر گرفتن این ضرایب قیمت‌ها به قیمت‌های موجود در بازار نزدیک شده است اما همچنان تمامی قیمت‌گذاری‌های ما از قیمت‌های موجود در بازار پایین‌تر است.

منبع:تسنیم


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین