جمعه 10 فروردين 1403-14:23 شمسی /3/29/2024 2:23:50 PM
  • گروه مطلب:
  • کد مطلب:26021
  • زمان انتشار:سه شنبه 11 آبان 1400-18:5
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت فاش کرد

تولید خودرو در کشور در حالی روندی نزولی را به خود می بیند که حالا یک مقام رسمی در وزارت صنعت، معدن و تجارت می گوید افت تولید عمدی است.
کاهش عمدی تولید خودرو

به گزارش خبرنگار خودرونامه، آن طور که مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در گفت و گو با مهر عنوان کرده، در حال حاضر امکان افزایش تولید خودرو وجود دارد اما به دلیل اینکه برخی از محصولات زیان ده هستند، خودروسازان تمایلی به افزایش تولید ندارند.

سهیل معمارباشی در مورد وضعیت تولید خودرو در کشور اظهار کرد: تولید خودرو امسال به حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه می‌رسد و هدفی که برای سال آینده برای خودروسازان در نظر گرفته شده است تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است.

مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در مورد نقش خودروسازان بخش خصوصی در تولید خودرو، افزود: چشم انداز تولید ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو، هم برای دو خودروساز بزرگ کشور و هم برای خودروسازان بخش خصوصی است؛ بخش خصوصی حتماً باید به میدان بیاید و در این زمینه حرکت جدی داشته باشد زیرا وزیر صمت حساب ویژه ای روی بخش خصوصی باز کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش ۵۰۰ هزار دستگاهی تیراژ تولید برای سال آینده وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر نیز امکان افزایش تولید وجود دارد اما به دلیل اینکه برخی از محصولات زیان ده هستند، خودروساز تمایلی به افزایش تولید ندارد. وقتی در تولید یک محصول ۵۰ میلیون تومان زیان وجود داشته باشد انگیزه برای تلاش جهت افزایش تولید از بین می‌رود.

معمارباشی گفت: درخواست وزیر از خودروسازان، افزایش تولید است اما این موضوع الزاماتی دارد. اگر این الزامات محقق شود خودروساز و قطعه ساز پای کار هستند و با توجه به اینکه زیرساخت‌ها تا این سطح وجود دارد و نیاز به سرمایه گذاری زیادی در حوزه زیرساخت نداریم، تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه قابل تحقق است.

مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در مورد اینکه در ساخت هر خودرو چه میزان ارزبری داریم، گفت: داخلی سازی در صنعت خودرو به صورت ویژه در دستور کار است؛ سال گذشته ارزبری هر دستگاه خودرو ۲ هزار و ۲۰۰ دلار بود که امسال با کاهش ۴۰۰ دلاری، ارزبری هر خودرو به صورت میانگین به یک هزار و ۸۰۰ دلار رسیده است.

اظهارات این مقام مسوول مبنی بر کاهش عمدی تولید در حالی است که خودروسازان با انبوهی از محصولات ناقص دست و پنجه نرم می کنند و با نیروی مازاد نیز مواجه هستند. از طرفی، طبق آخرین تصمیمات، گویا قرار است قیمت گذاری خودرو از زیر نظر شورای رقابت خارج و قیمت ها طوری تعیین شوند که خودروسازان زیان نکنند. شاید این موضوع با آنچه وزیر صمت اخیرا اعلام کرد -اوج گیری قیمت خودرو از دو هفته دیگر- بی ارتباط نباشد.

به عبارت بهتر، این احتمال هست که قیمت خودروهای داخلی تا دو هفته دیگر اصلاح شود -افزایش یابد- و به تبع آن، خودروسازان نیز تولید را بالا ببرند. 


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین